Faq

Ellenőrzött minőség

Töviskertemben bio gazdálkodást folytatunk, amelyet a Biokontroll Hungáia Nonprofit Kft. ellenőriz és minősít. Hiszünk benne, hogy ez az értékes gyümölcs ökológiai módszerekkel is jól termeszthető, és ezáltal nemcsak a termés értéke nő, hanem a magunk szerény módján hozzájárulunk környezetünk, vizeink, a természetes élőhelyek védelméhez, a fajgazdagság fenntartásához.

Általunk készített termékek

Minden termékünk meghatározó alapanyaga a Töviskertemben termett bio homoktövis bogyó. Kínálatunkban megtalálhatók az alap homoktövises termékek (velő, őrlemény, magolaj) és különleges, sok kísérletezés és kóstolgatás után született, egyedi homoktövises különlegességek is (mézes szörpök, levek, lekvár, befőtt). Szörpjeinkben kizárólag hazai méhészek mézét, szabolcsi almasűrítményt, vadon termett bodzavirágot, illetve csak természetes összetevőket használunk. A feldolgozás ellenőrzött üzemi körülmények között történik, kíméletes eljárással, mely során arra törekszünk, hogy minél inkább megőrizzük a gyümölcs értékeit, és magas minőségű terméket hozzunk létre.

Milyen alapanyagból dolgozunk?

Sok gondolkodás és utánajárás nyomán egy német, nemesített fajta, az Askola mellett döntöttünk. Ennek a fajtának két fő erénye: az átlagosnál magasabb C-vitamin tartalma és az íze. Szemben sok más homoktövisfajtával az Askola „csak” savanyú, nincs kesernyés utóíze. Igaz, olajtartalma például szerényebb más fajtákénál.

Környezetvédelem

A feldolgozás és csomagolás során arra törekszünk, hogy minimalizáljuk a környezeti terhelést. Minden termékünk üvegbe vagy papírba csomagolt. Címkéink fóliázatlan papírra készülnek, vízbázisú ragasztóval kerülnek a termékre, szórólapjaink nincsenek. A rendezvények alkalmával sem használunk műanyagot a kóstoltatáshoz, kimért italainkat (újrahasznosított) papírpohárban kínáljuk, illetve saját pohárba, kulacsba is kérhetőek.